Location: Dallas, Texas
Completion: 2014
Scope: Lobby, Conference rooms, Reception, Lounge, Elevator Lobbies, Bar, Movie Theater, Event Space, Gym and Roof Terrace
Design Team: Langford Architects, Dallas Design Group, Basharkhah Engineering Inc.
Awards: 2015 IES Illumination Award of Merit

Renovation of the shared spaces in a high-end residential high-rise building. Rich color palette and materials allowed the use of multiple CCTs in one space. The general lighting is 2700K with accents of 2400K in the coves, backlighting and millwork to play up the rich gold leaf. Lush materials guided the lighting accents and focal points leading residence and visitors through the space. As all renovations, limiting existing site conditions required flexibility and creativity during construction.  Collaboration between design team and construction team was a key element in resolving complications. The level 2 ceiling height was very limited due to existing plumbing equipment. Multiple site visits and collaborative work with the interior designer resulted in a successful solution that creates interest while keeping the ceilings as high as possible.