Location: Fort Worth, Texas
Completion: 2009
Scope: All Office Spaces, Control Room, Fitness Center, Courtyard, Lobby, Entry
Design Team: Bennett Benner Partners
Awards: 2010 IES Award of Merit, LEED Gold

The TRWD required an extra facility to house the highly secure, up-to-date control room for its water operations, additional office space and a fitness center for the nearby headquarters. Essential Light Design Studio worked extensively with the architect to model the interior office space using ceiling panels of various materials and reflectances, as well as material options on the top of the perimeter offices, all to maximize daylight bounce into the open office are located between perimeter offices. Then, suspended direct/indirect lighting was added to achieve a soft glow on the ceiling above and deliver proper illuminance levels to the desks below. Rounded out by a fitness center and central courtyard, this annex was a welcome addition to the TRWD HQ.